0%

Formula Student

Out on: ŠTUDENSTSKA FORMULA


Tracklist:


ŠTUDENTSKA FORMULA

JOŽE BRUS

Add all tracks to playlist

Review:


Superior Engineering so ekipa mladih, aktivnih, nadebudnih in ambicioznih študentov, ki si vrata v svet odpirajo sami, prevzemajo pobudo za to in si s trdim delom, pridobljenim znanjem s fakultet ter pod okriljem sponzorjev, sami ustvarjajo priložnosti za tehnični in osebni napredek. Ekipo sestavlja prek 40 članov, z različnih fakultet Univerze v Ljubljani (s področja strojništva, elektrotehnike, računalništva, ekonomije, oblikovanja..), vsem jim je skupen en cilj: ustavariti kompleksen in celovit izdelek, FORMULO, po vzoru Formula 1, ki jo pošljemo na dirkalno stezo in kjer se v tistih nekaj minutah tekmovanja Formula Student, v njihovih očeh, poplača ves naš vložen trud.

“Vse se je začelo leta 2015, ko se je peščici članov porodila ideja, da bi sodelovali na tako prestižnem, mednarodno znanem tekmovanju kot je FORMULA STUDENT, ustvarjenim prav z namenom nudenja priložnosti izkazovanja sposobnosti mladih v tehničnem, inženirskem oblikovanju, proizvodni sposobnosti in v izdelavi stroškovnega in poslovnega načrta. Vsako leto se na razpisanih cca 20. tekmovanjih, ki se odvijajo širom celega sveta, pomeri prek 500 ekip. Zanimanje in odziv študentov za projekt je bil velik, kaj kmalu se nas je nabralo dovolj, da smo pričeli z intenzivnim snovanjem idej. Tekom zahtevnega procesa konstruiranja, izdelave formule in podjetnega modela, smo naleteli na marsikatero oviro, ki pa smo jo s pomočjo naših sponzorjev ter pod okriljem Univerze v Ljubljani, premagali in naše sanje na koncu tudi uresničili, »rodila« se je MINKA, formula sezone 2015/16 naša prva formula. In tako se je vse začelo.”

 

V lanskem letu so stopili na pot zelene mobilnosti in se odločili za izdelavo prve slovenske električne formule. V letošnji sezoni so izdelali že drugo električno formulo, ki je sevda še lažja, še hitrejša in še bolj tehnično dovršena kot prva.

Več o projektu Formula Student pa lahko poslušate v posnetku.

 

SHARE

Release:


Play Cover Track Title
Track Authors